Nyheter

Balansbollar i ladan!

2022-12-04 22:13
Balansbollar i ladan!

I samband med att ladan fått julskepnad har några balansbollar flyttat in!

Att träna med balansboll som en skadeförebyggande aktivitet passar alla hundar oavsett aktivitetsnivå, ålder eller storlek. Utöver de fysiska fördelarna påverkar träningen även hunden psykiskt genom ökat självförtroende och de flesta hundar tycker det är en rolig aktivitet som ger mental stimulans och berikning.

Tänk på att det är otroligt många muskler som hunden får jobba med och även om övningen ser enkel ut, så kräver den mycket av vovven både av kroppen och knoppen. Det är ditt ansvar som hundägare att din hund får ett positivt träningspass!


Vi rekommenderar därför korta träningspass. Vid rehabilitering av skadade hundar råder vi att hunden tränas i samråd med hundfysioterapeut eller annan medicinskt kunnig personal. Kontakta gärna vår sponsor Linnea på Högtryckets Friskvård&Rehab!


 Vi vill att du läser instruktionerna innan du tränar med balansbollarna! Finns längst ned i detta inlägg samt i ladan. Tänk på att du kan aldrig korrigera en hund till att balansera bättre eftersom balans och kroppskontroll är funktioner som kroppen måste träna upp. Det är inte hundens fel om den inte klarar det, då har du gjort det för svårt för tidigt.

 Trevlig träning önskar styrelsen Lidköpings Brukshundklubb